TRŠKA GORA

Prodaja:
Vikend - Lesen
Regija:
Dolenjska
Upravna enota:
Novo mesto
Občina:
Novo mesto
Opis:
160 m2, lesen, zgrajen l. 1884, adaptiran l. 1982, 14.909 m2 zemljišča, elektrika, vodovod, parkirišče, asfaltni dostop, prodamo.
Cena:
75.000,00 EUR
Energ. razred:
 EI ni potrebna (334.člen EZ-1)

LOKACIJA

Na lepi mirni sončni lokaciji, obkroženimi z vinogradi, na Trški gori, se nahaja stara zidanica,  v kateri je ustvarjal največji  slovenski skladatelj Marjan Kozina. Zidanica ima poseben status, kulturni spomenik lokalnega pomena.

OPIS NEPREMIČNINE (STAVBE)

V pritličju zidanice je vinska klet, kjer je Marjan Kozina rad zahajal in si nabiral ideje in ustvarjal nove   skladbe. V novem projektu je v pritličju mišljena vinska klet za degustacijo vin, kjer bodo na voljo hišna vina z domačega vinograda.

V srednjem delu zidanice je soba s pogledom na novomeško kotlino in Novo mesto, kjer še vedno stoji klavir, na katerem je Kozina, navdihnjen nad razgledom, črički in trškogorskim okoljem, skladal svoje največje mojstrovine.

Zidanica je potrebna obnove in za ta namen je bil pridobljen projekt adaptacije Kozinove zidanice, ki je bil potrjen in usklajen s strani Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije.

OPIS PARCELE:

V vinogradu je posajenih cca. 2.300 trt, naslednjih sort: Sivi pinot, Modra frankinja in Žametovka. Lega parcele vinograda je  južna, kar omogoča vrhunsko kvaliteto dozorelega grozdja in vina. Za lažjo obdelavo vinograda so narejene mikro terase, kar omogoča hojo po ravnem terenu ob trtah.  

 PRAVNO STANJE: nepremičnina je bremen prosta

Kontaktni podatki

Prodajalec:
Nepis d.o.o.
Naslov:
Novi trg 9, 8000 Novo mesto
Telefon:
031/300-422 , 0599/21-419
E-pošta: